https://hondenschoollingewaard.com/wp-content/uploads/2021/08/Bergerdensestraat-Bemmel.jpg

Geschiedenis van hondenschool Lingewaard  Marielle Bugel en Carl De Rouck.

In november 1999 besloot ik (Mariëlle Bugel), naast de dierenwinkel die ik op dat moment had in Driel, een hondenschool te starten. Een paar instructeurs van KC Arnhem waren bereid mee op te starten. De agility toestellen werden gesponsord, en eind 1999 konden we bij Manege De Holland in Driel met de eerste lessen starten. We begonnen met 5 of 6 trainers met puppytrainingen en agility lessen.

Al snel zijn we daar vertrokken, nadat de paarden het hout van de sprongen vraten en de ratten door de manegebak renden tijdens de trainingen…

De 2e locatie was het Laantje in Driel. Een prachtig,  een pittoresk veld met een klein vennetje in het midden. Maar er was NIETS! Geen stroom, geen water, geen toilet, helemaal niets.. Dus ik kwam dagelijks met koffie en thee in kannen, jerrycans water en we hadden een aggregaat aangeschaft, die we dagelijks naar buiten moesten slepen en opstarten. Toch was het een bijzondere en mooie tijd. De hondenschool groeide en groeide. Maar helaas moesten we daar na een jaar vertrekken.

Daarna zijn we een jaar te gast geweest bij manege Tilleman in Elst. Een prachtige grote manege en een veld buiten. Maar ik wilde eigelijk heel graag de hondenschool aan huis hebben, investeren in iets dat echt van ons was. Dus hebben we een jaar lang gezocht naar een huis met voldoende grond en mogelijkheden om de hondenschool te starten. Dat werd de locatie op de Bergerdensestraat in Bemmel, waar we begin 2002 zijn gestart. Ondertussen was de hondenschool gegroeid naar meer dan 100 cursisten per week.

De hondenschool heette toen nog Van der Meer, maar is in 2007 veranderd in Hondenschool Lingewaard. Nadat ik Carl had leren kennen in 2007 groeide de school steeds sneller, daar hij ook een actief aandeel had in de trainingen. We organiseerden steeds meer grote evenementen en de school telde al snel meer dan 400 cursisten. Op ons “hoogtepunt” trainden er ca 450 cursisten en hadden we 18 instructeurs. Eind 2019 vonden we het tijd om op zoek te gaan naar een vervanger en uiteindelijk hebben we het per 1-2-2021 verkocht aan Alice en is de hondenschool opnieuw verhuisd.

© 2021 Hondenschool Lingewaard. All Rights Reserved. POWERD BY NLC