Agility

https://hondenschoollingewaard.com/wp-content/uploads/2019/08/dog_prices.png

Of je nu gewoon recreatief bezig wilt zijn met je hond of echt streeft naar topprestaties in de wedstrijden, je kunt bij ons terecht voor agility-training op hoog niveau.

Agility is fun! Een combinatie van trainen op een positieve manier en sportief bezig zijn.

Bij onze hondenschool trainen ca. 100 cursisten op allerlei niveau. Zo hebben we Basic Agility 1 en 2, debutanten, recreanten en een aantal wedstrijdgroepen. We trainen op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond en op woensdagmiddag.

Onze doelstelling is om hoogwaardige training aan te bieden aan iedereen die gemotiveerd is om op welk niveau dan ook met zijn hond te gaan trainen. Eruit halen wat erin zit, of men nu gewoon recreatief wil trainen of wedstrijden wil gaan lopen, is ons motto. Maar ook gezelligheid vinden wij erg belangrijk, in alle groepen, op alle niveaus.

Wij trainen met FCI-goedgekeurde toestellen en volgens de modernste trainingsmethodes. Zo wordt er in de aanleerfase met de clicker getraind (raakvlakken).

Eisen

Je dient om te kunnen beginnen met agility eerst de cursus Teambuilding en Basic Agility 1 en 2 te hebben gedaan. Hiervoor kan voor honden die een eerdere opleiding in een andere hondenschool gehad hebben uitzondering op gemaakt worden. Eventueel kan met een proefles bepaald worden waar dan ingestroomd kan worden. Daarnaast moet je hond neutraal staan ten opzichte van andere honden en mensen. Hij moet goed gehoorzamen, daar alle oefeningen zoveel mogelijk “los” worden aangeleerd.

https://hondenschoollingewaard.com/wp-content/uploads/2021/05/Hanny2-2.jpg

© 2021 Hondenschool Lingewaard. All Rights Reserved. POWERD BY NLC