Bog 1

https://hondenschoollingewaard.com/wp-content/uploads/2021/05/dog-black-labrador-black-dog-162149-640x361.jpeg

Nog niet bekend in ons Kennel Care systeem? Registreer je dan eerst in als nieuwe klant met de volgende link;
Registreer als nieuwe klant

Nadat je de puppytraining hebt afgerond kunt je natuurlijk overwegen te stoppen. Wij raden echter iedereen aan om verder te gaan met de Basis Opvoeding en Gedrag 1.

Waarom? Je hond komt nu op een leeftijd waarbij de pubertijd een (grote) rol gaat spelen. Het is dan van essentieel belang dat je de training en opvoeding consequent blijft volhouden. Je hond zal je gaan testen, net zoals kinderen dan bij de ouders uitproberen.

Veel probleemgedragingen ontstaan vaak in de pubertijd en wij kunnen je de handvatten meegeven om deze soms vervelende tijd door te komen. Maar natuurlijk zijn er, net als bij kinderen, honden die probleemloos de pubertijd doorlopen. Maar ook voor die honden is het belangrijk de training te continueren. Als u nu een paar maanden tijd investeert, heeft u er jarenlang plezier van!

Indien je blijft trainen met je hond heeft dat dus verschillende voordelen. Je leert nieuwe oefeningen en bestaande oefeningen worden verder uitgebreid, de lat wordt steeds hoger gelegd. De instructeur zal je helpen bij problemen en steunen in het puberale gedrag van je hond. En natuurlijk hebben ook je medecursisten dezelfde “problemen” en kunt je elkaar adviseren en steunen.

Onze ervaring is dan ook dat de BOG 1 misschien niet de meest leuke cursus is (omdat uw hond heel wisselend zal presteren), maar wel een van de belangrijkste, zo niet de allerbelangrijkste. Er zijn helaas maar al te veel honden die in het asiel terechtkomen of worden herplaatst in de “pubertijd”.

Alle oefeningen die je reeds in de puppytraining hebt geleerd worden verder uitgebouwd. Je hond leert langer te blijven liggen en zitten, hij komt ook bij je als er afleiding is (bijvoorbeeld andere honden) en het ‘wandelen zonder trekken’ wordt verder uitgebouwd.

Maar er is ook veel aandacht voor het hondengedrag, je ervaringen in de thuissituatie en het beantwoorden van vragen. Natuurlijk is het stukje gedrag en ‘hoe word/blijf ik een goede eigenaar voor mijn hond’ een belangrijk onderdeel van de cursus.

Er start regelmatig een nieuwe cursus. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar de hondenschool of het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: alleen onze eigen cursisten kunnen deelnemen aan de BOG 1. Heb je elders een gelijkwaardige puppytraining gevolgd, dan is overleg noodzakelijk om mee te doen aan de BOG 1.Indien je geen puppytraining hebt gevolgd en de hond niet ouder is dan 12 maanden, kunt je starten met de JBOG.


https://hondenschoollingewaard.com/wp-content/uploads/2021/04/Bog-1.jpg

© 2021 Hondenschool Lingewaard. All Rights Reserved. POWERD BY NLC