Puppycursus

https://hondenschoollingewaard.com/wp-content/uploads/2019/07/hero_image_05-640x560.png

Update 28-12-21
Momenteel geven wij geen theorielessen, bij de eerste les beginnen we dan ook gelijk met een praktijkles.

  • Mocht je licht verkoudheidsklachten hebben, blijf dan thuis!
  • En was je handen voor en na het bezoek aan onze hondenschool!
Kijk onderaan de pagina voor de beschikbare datums.

Waarom een puppycursus.

Het is eigenlijk van essentieel belang om een puppytraining te volgen, of het nu je eerste hond is, of dat je al ervaring hebt. De pup leert veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, honden, luchtjes en een andere omgeving. Je krijgt hierbij handvatten aangereikt om je hond op een positieve, op wederzijds respect gebaseerde basis, op te voeden.

Pupjes zijn welkom voor de puppycursus vanaf een leeftijd van 8 weken tot 16 weken. Is je pup al wat 16 weken of ouder? Dan kun je meedoen in de JBOG cursus  (Jonge honden Opvoeding en Gedrag)

Onze werkwijze
Wij werken alleen op basis van beloning. Negatief gedrag wordt genegeerd. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Wij leren je de positieve gedragingen van je hond telkens te belonen. Iets waar je hond eenmaal succes mee krijgt (een beloning) zal hij ook vaker gaan vertonen. Klinkt heel simpel, maar daarin zitten natuurlijke ook veel valkuilen, en dat is precies hetgeen wat je in de puppycursus zal meekrijgen.

Wij werken daarnaast ook met een Clicker. Een handige trainingstool die meer rust en duidelijkheid zal brengen voor de pup tijdens de training. Nog geen ervaring met het trainen met de Clicker? Geen probleem! De volledige uitleg en werkwijze zal je met de eerste les (theorieles) meekrijgen van je trainer.

Wat kun je verwachten bij de puppycursus?
Onze groepen bestaan uit maximaal 6 cursisten.
De eerste les, of startdatum is altijd een theorieles zonder hond. Hierin ga je kennismaken met je trainer en je medecursisten. Je krijg daarnaast ook de uitleg mee over onze trainingstechniek en wat je zoal kunt verwachten in deze cursus. De clicker waar je mee zult gaan trainen is in deze cursus inbegrepen, waar je dan ook thuis gelijk mee aan de slag kan gaan.


Puppycursus1
Puppycursus 2

© 2021 Hondenschool Lingewaard. All Rights Reserved. POWERD BY NLC